nedeľa 23. júla 2017

Sen o Grand Slam žije ďalej. Serena Williamsová ovládla sesterskú bitku

Serena o svojej sestre Venus hovorí, že je najťažšie súperkou, na ktorej môže v pavúku ženskej dvojhry naraziť.

Ani um 35 ročnej Venus, držiteľky siedmich grandslamových titulov, však nestačil na zastavenie súčasnej tenisové kráľovnej.

Ženy, ktorá už čoskoro môže získať tenisovú nesmrteľnosť. Stačí dve výhry - a 33leté Serene bude patriť kalendárny Grand Slam. Obdivuhodný počin sa nikomu nepodaril už 27 rokov, naposledy to dokázala fenomenálne Steffi Grafová.

Mladšia zo sestier vyhrala štvrťfinále 6: 2, 1: 6, 6: 3. Budúci hráčkou, ktorá skúsi svetovú jednotku zastaviť, bude Talianka Roberta Vinciová.

97 minút boja.A potom eso na meč bal

Pred štadiónom Arthura Asha postávali tisícky divákov, ktoré vyčkávali koniec dlhej bitky medzi Cilic a Tsongom.

Až po 19. hodine sa dočkali. V čase, keď už mala začínať očakávaný sesterská bitka, premenil Cilic piaty mečbal.

Nadišiel čas na Night Session. 27. súboj medzi Serenou a Venus.

Začal podľa predpokladov. Serena bola nebezpečnejší a presnejšie. Za stavu 2: 2 získala prvý brejk, následne ešte jeden a pohodlne ovládla prvý set 6: 2.

Hladká výhra sa však nekonala. Venus začala hrať agresívnejšie, Serena naopak začala oveľa viac kaziť. V prvom sete zahrala len dve nevynútené chyby, v druhom rovno jedenásť.Starší zo sestier navyše skvele podávala, do stavu 4: 1 nestratila na servise ani bod.

Druhou sadu ovládla 6: 1.

Že by predsa len dokázala prekaziť Serene sen o Grand Slam ?

Kdeže. V tretej sade favoritka opäť zabrala. Hneď pri prvej príležitosti vzala svojej sestre servis. A po 97 minútach premenila esom mečbal.

"Venus je najlepšia hráčka, proti ktorej som kedy hrala. A moja najlepšia kamarátka. Bolo to veľmi ťažké, "povedala víťazka v rozhovore na kurte.

Djokovič so stratou setu přehál Lópeza < / h3>

Svetová jednotka Novak Djokovič pokračuje v útoku na tretí titul z tohtoročných grandslamov.V nočnom súboji na dvorci Arthura Asha zdolal Feliciana Lópeza 6: 1, 3: 6, 6: 3, 7: 6.

Zápas s levorukým súperom zakončil hodinu po polnoci. "Situácia pri jeho servise pre mňa občas boli frustrujúce," priznal tohtoročný víťaz Australian Open i Wimbledonu.

V semifinále Djokovič vyzve Marina Cilic, s ktorým má bilanciu 13: 0.

Cilic premrhal štyri mečbaly, napr iek tomu postúpil

Chorvátsky obhajca titulu nebol pred štartom turnaja radený medzi okruh favoritov, Cilic však na tohtoročnom US Open zatiaľ váľa. Ešte než nadišiel čas sesterského súboje, zdolal v pútavom päťsetovej zápase Jo-Wilfrieda Tsongu 6: 4, 6: 4, 3: 6, 6: 7 (3: 7), 6: 4.

"Bola to veľká psychická bitka.Hlavne po tom, kedy som stratil štvrtý set. Navyše boli extrémne ťažké podmienky. Veľa náročný zápas, "hovoril chorvátsky tenista.

Sprvu sa pritom zdalo, že si kráča pre istú výhru. Potom síce stratil tretí set, ale vo štvrtom bol znovu lepší. Vypracoval si tri mečbaly, Tsonga ale všetky odvrátil.

Bitka dvoch ranami dospela do rozhodujúceho setu. A v ňom už si Cilic výhru postrážil. Ďalej pokračoval v sústredenom výkone. Získal brejk na 3: 2. A pri piatom mečbalu zápas ukončil.

Dve výhry delí od triumfu tiež Andreu Hlaváčková v zmiešanej štvorh re. Vo štvrťfinále porazila spolu s Poliakom Lukasz Kubot austrálsko-bieloruský pár Anastasia Rodionovová, Max Mirnyj dvakrát 6: 4.Hlaváčková už na US Open raz triumf v mixe získala - predvlani práve po boku Bělorusa mierneho.