piatok 21. júla 2017

Páník povedie Zlín aj v prvej lige, klub láka späť rýchlika Jordana

"Bavili sme o rozpočte, realizačnom tíme a kádra," uviedol vlastník klubu Zdeněk Červenka. Hoci sa kuloáre nieslo, že post hlavného trénera Bohumila Panika je v ohrození, architekt najlepšieho druholigového mužstvá jari dostane čoskoro na posúdenie ponuku nového kontraktu.

"Vybojoval to, tak je logické, aby pokračoval rovnako ako celý realizačný tím , "potvrdil Červenka. Zároveň ale pripustil, že panikové miesto vidí v súkolí klube niekde inde. "Brali sme ho, aby nám šliapala mládežnícka akadémia, a tam by som si ho vedel predstaviť. To je jeho parketa. "

Ak Páník prikyvne, a podľa jeho slov tomu nič nebráni, bude mať len krátky čas, aby vytvoril konkurencieschopný výber. "Zatiaľ sa bavíme o postoch, ktoré chceme posilniť, nie o konkrétnych menác h.Obrana a brankár nás až tak netlačí, chceme dvoch hráčov do zálohy a dva dopredu, "zhrnul Červenka.

Zlín si stiahne z hosťovania v Brne prvej ligou otřískaného univerzálneho obrancu Jugase, v hre je aj návrat útočníka Marko Jordana . Chorvátsky rýchlik sa pritom po minulej sezóne za nevyjasnených okolností zo Zlína vyparil. "Predbežne sme dohodnutí, ale svoje si k tomu musí povedať tréner, ktorý ho nepozná," naznačil zlínsky boss.

Zmluvu predĺžil veterán Hubáček, zostať by mali kľúčový záložník Živulič s kanonierom Poznar, ktoré lákala konkurencie. "Máme dohodnuté podmienky, za ktorých by mali pokračovať. Dúfam, že dodrží, čo sľúbili, "želá si Červenka.Jasnejšie bude budúci piatok, kedy Zlín zahajuje letnú prípravu.

Do tej doby sa možno uskutoční ďalší neočakávaný comeback. Portfólio sponzorov by mohla rozšíriť miestnu spoločnosť Tescoma, ktorej meno niesol klub v dobách prvoligovej hojnosti jedenásť rokov. "Peťa mi volal, nech sa staviam," zmienil Červenka spoluvlastníka Tescomy Petra chmeľu. "Uvidíme, či sa budeme baviť o futbale, alebo o živote," rozosmial sa.

Či už s podporou Tescomy, alebo bez nej, klub s prehľadom naplní rozpočet pre prvú ligu. "Spodná hranicu štyridsiatich miliónov sme schopní zabezpečiť už teraz, a keď to pôjde, môžeme sa dostať na päťdesiat miliónov," naznačil Červenka, ktorý pripustil zmenu vo vedení klubu, konkrétne na pozíciu generálneho riaditeľa.Od januára ju zastáva predseda predstavenstva Milan Plesar, súbeh dvoch vrcholných funkcií sa však Červenka po polročnej skúsenosti nepozdáva.

"Je veľmi zložité, aby bol predseda aj generálny riaditeľ. Na druhú ligu je to možné, ďalšie ukáže čas. Zatiaľ to nechám, ako to je, ale viem si predstaviť, že by bol generálnym riaditeľom niekto, kto má väčšie skúsenosti s riade ním prvoligového klubu. Milan sa to tiež učí, ale čo máme robiť, postup nás predbehol, "uzavrel Zdeněk Červenka.