piatok 21. júla 2017

Tenistka Vondroušova vládne juniorkám a túži ísť na trón i medzi ženami

Vtedy rebríčku vládla Barbora stavkove bonusy Strýcová, súčasná celosvetová dvadsaťtrojky a fedcupová reprezentantka. Obe majú niečo spoločné: sú drobnejšie a skôr ako na silu spoliehajú na pestrú hru. Vondroušova pochopiteľne ešte do ženskej špičky veľa chýba. Zatiaľ je v poradí WTA na 597. mieste, ale túži sa už presadzovať aj medzi ženami.

"herni to až taký skok nie je. Len potrebujem veľa zlepšiť servis, ale rýchlosťou je to podobné, "tvrdí. V pondelok zvládla úspešne 1. kolo na juniorke Roland Garros. Na rovnakom mieste, kde vlani razantne vstúpila na grandslamovu scénu.

Vtedy odchádzala do Paríža s túžbou: uhrať tak aspon kolo! Nakoniec z toho bolo semifinále dvojhry a finále štvo rhry. "Vôbec by som na to nepomyslela," hovorila.Potom došla do semifinále aj vo Wimbledone, v januári ovládla s kamarátkou Miriam Kolodziejovou štvorhru na Australian Open.

Nedávno vymenila trénermi, miesto Zdeňka Kubíka ju teraz vedú Dušan Karol a Jiří Žrebec. Prvý s sport stavky ňou obchádza turnaja, druhý sa jej venuje na Štvanici, kde trénuje. "Je super. Aj keď sedím na lavičke, rozpráva mi o zápasoch. Čo mám v rôznych situáciách robiť, aké mal on pocity, "opisuje rady bývalého daviscupového reprezentanta.

O tom, že sa stala juniorskú jednotkou, sa dozvedela od matky. Sprvu sa zaradovala: "To je neskutočné!" Ale vzápätí si uvedomila: V Paríži budem prvý nasadená, bude na mňa oveľa väčší tlak.


"Minulý rok nikto nič nečakal a hrala s om bez nervov.Teraz Obhajujte body, som nervóznejší, "priznáva.

Na čím ďalej väčšie očakávania okolia si bude musieť zvykať, ak chce uspieť aj medzi ženami. Prvé pozvoľné kroky už robí, nedávno na turnaji WTA v Prahe zvládla dve kola kvalifikácie, porazila aj slávnejší krajanku Andreu Hlaváčková. "Medzi ženami všetky bojujú do posledného lopty, každý zápas je hrozne ťažký. Som rada za každú výhru medzi dospelými, "hovorí.

Tuší, že cesta od juniorskej k dospelej jednotke je veľa dlhá. Ale netají, že by niekedy rada došla na jej koniec…

stavkovanie