utorok 11. apríla 2017

Sebastian Coe môže dobyť cynizmus znovu, ale stratená vojnové analógie musí ísť

"Nenávidím Sebastian Coe!" Tak hovoril Chris Morris je smiešne nepriateľské Day Today kotvu, v útoku-psie rozhovor so ženou, ktorá sa práve zdvihnutý "úbohé množstvo peňazí" pre charitu s marmeládou festivalu.

musím sa priznať, že po mnoho rokov som sa taky nemohol teplý Lord Coe, novozvolený k IAAF predsedníctva.Ale ja som bol uvoľnený z tohto komfortného pokrývkou predsudku môj najdôveryhodnejší priateľa, spisovateľa Matthew Norman, ktorý mal sám - medzi rôznymi inými pocty kyselín v priebehu rokov - kedysi robil Coe NO3 vo svojej knihe o 101 Najviac neznesiteľné veci o športe , (Dokonca porazil Alana zelene, ofsa jdovej pravidlá ragby a rodičia Henman.) Ešte rok po tom, čo v roku 2012 olympijské hry Matthew strávil spravená obed-cum-rozhovor s Coe, v ktorom našiel majster olympijský byť vtipný, sladko sebepodceňující a všeobecne príjemné, s majstrovským riadok v ironickom podhodnotení. Viem. Nie je to tak svetonázoru-destabilizuje ako chvíle, keď som zistil, že Peter Alliss tichosti odmietal OBE.Ale to asi robí sa top three.New IAAF prezidentovi Sebastian Coe v boji proti dopingu, konflikty a medzery 'Čítajte viac

V každom prípade to bolo počas tejto sitdown sa pravdepodobne jedným z troch najkrajších mužov vo verejnom živote - poďme sa nikdy nezastaví poradí veci - že Matthew vzniesla otázku určité nezabudnuteľné chvíle pri 1984 Los Angeles olympijské hry.Coe bol odpísaný ako má štíhlu nádej brániť svoj titul 1500m, ale urobil, len sa pozrieť do tlačovej okno a kričí: "Kto hovorí, že som teraz skončil" (otázka na ktorú je odpoveď vo svetle následná druhá a tretia pôsobí vo svojom živote, mali byť: veľmi hlúpy blbec naozaj) Ale Matthew sa cíti povinnosť spomenúť, že epizóda mala na čas vyzeralo na neho ako psychotický záchvat .. "Bol to psychopat fit," súhlasil prívetivo Coe. "To bola moja doolally moment. Moja matka mi odtrhol pruh za to. "

Nechám na ostatných, aby rozhodol, že jeho lordstvo prekročil pokyny Guardian na odkazovanie na duševné zdravie.Ale nemôžem sa zbaviť pocitu, že je to ozvena toho spupný výbuch v rozhodnutí Rady Európy by mala popísať montážne vlnu dopingových súvisiacich s odhaleniami proti IAAF ako "vyhlásenie vojny na mojom športe".

Je to tak? Moje hľadanie pre analogickú konfliktu prilákalo prázdne. Pre metafora držať, že musíme situáciu, keď sila, ktorá bola známa už nepodarilo kontrolovať neprávosť bol teraz účinne spoluúčasť na ňom, údajne zapojený do akej sumy na maskovani e rozsahu opovrhnutiahodné činnosti v rámci svojej kompetencie [Mal by niekto myslieť ekvivalentné vojne, som si istý, že je to miesto v histórii, ku ktorému Coe nebude chcieť odísť.

Namiesto toho, ak bojová porovnaní sa stávajú štandardom pri diskusii o dopingových tvrdenie, potom Coe vyzerá aby boli zle obsadený seba v tom, že väčšina klišé rolí v moderných vojnových metafory: irackého ministra informácií. Facebook Twitter Pinterest Sebastian Coe je, doollally moment 'na víťazstvo 1500m zlato na olympijských hrách 1984 v Los Angeles.Fotografie: Popperfoto / BTS

Pred dvoma víkendy Sunday Times tvrdil, že IAAF mal po dobu 10 rokov nekonala o podozrivých výsledkov testov zahŕňajúcich stovky športovcov, čo si vyžiadalo Coe, aby to agresívne vyhlásenia, ktorá v podstate predstavovali tvrdenie, že neveriaci sa nikde v blízkosti letiska.A má asi toľko možností brať stále viac cynickú verejnosť spolu s t� �mto tvrdením ako komická Ali urobil putovanie do Bagdadu Duty Free a ďalších si Toblerone, bez toho by bol vyzvaný, aby predložil viac ako jeho palubnú vstupenku u US Marine.

Minulý víkend priniesol tvrdenie, že IAAF bol blokuje zverejnenie prieskumu, ktorý zistil, že tretina vrcholových športovcov priznal k braniu zakázaných techník v predchádzajúcom roku. IAAF popiera, Wada naznačuje, že je to pravda.Musíme ešte počuť od Coe na tejto sade obvinenia - alebo naozaj veselo časované správami, že IAAF bude iba krvný test tretiny športovcov v Pekingu - ale ako relatívne nedávnej konvertitu ku svojmu fandomu by som nutkanie počítať prinajmenšom 10000000 než pôjde Tonto znova.

Úprimne povedané, len keby tam bol nedávny príklad športovo riadiaceho orgánu (kašeľ, jazda na bicykli), ktorá sa ocitla sužovaný najvážnejšia druhu dopingových obvinení (kašeľ, kašeľ, jazda na bicykli), napriek tomu sa rozhodol dopriať nezmyselne agresívny prepustenie z nich (kašeľ, kašeľ, kašeľ, jazda na bicykli), spolu s udržiavanými útokmi na informátorov (kašeľ, kašeľ, kašeľ, kašeľ, jazda na bicykli), a nakoniec ocitlo priniesol historicky nízka vo veľkom časť jeho vlastnej arogancii (odpustite mi, budem potrebovať pohár vody).

Ale aj tieto príbehy nemajú skončiť v Armagedone.Dalo by sa pohybovať pre tých, ktorí v tom čase, ktorý povedal, jazda na bicykli nikdy zotaviť sa Lance Armstrong sa zistilo, že podvodník, a predsa ide ďalej. Ohrozená, to áno, a iste stále kontaminovaný tvrdenie, ale nie zničený. Atletika vyzerá strach z toho, čo to môže nájsť - ale existuje len málo lepšie sa vysporiadať s bojom než Coe. Jeho traťový rekord v prekonanie cynizmus, od tej prvej 1500m zlata na svoju obranu, aby stiahol tie očakávania-vzpierať Londýn Games

Niektorí si myslia, Coe nikdy nebol moc politík. Iní predpokladajú, ž e jeho súčasný obranný zápal bol machiavellistické hra sa dištancovať od európskeho média za účelom získania zvolený.Či tak alebo onak, mal by teraz mať na pamäti, že väčšina nosí politických porekadiel: že kryt-up je často škodlivejšie ako zločin. Holý fakt je, že atletika nemusí myslieť, že má hlavný testovací problém, ale všetci ostatní. "To pre mňa," Coe zdôraznil, "je kľúčový moment." On, že môžeme súhlasiť. On je úctivo nútil to, aby sa do ďalšieho doolally jednom.