utorok 11. apríla 2017

Pohreb, kremácia, alebo full siah päť? Vidím lákadlami vodného hrobu

Van a Carl Vollmer, 85-ročný dvojčatá z Brooklynu, iste že áno.Bratia sa chystajú vydať na pekný 158ft, tri masted Barquentine, mierotvorcu, na bicykel-the-world cesty pri hľadaní vzdialených ostrovoch a potopených galleons od Panamského prieplavu do Veľkého bariérového útesu, na Filipínach, a do Stredomoria

aby sa tam dostať, dvojica - ktorý v súčasnosti žije na motorový čln kotviaci na City Island - majú bill účtované Brooklyn bedrový štvrti Williamsburg s lákavou tvrdenie :. "Brooklyn námorného kapitána ! snaží posádku "Oni inzerujú pre 12-silný, zdatný posádky mužov a žien, vrátane mechanik, plavčík, variť, výživu a akvaponického záhradkárov pestovať zeleninu v hornej časti akvária - druh hip 21. storočia z pera verzie Achaba posádky na Pequod Hermana Melvilla Moby-Dick.Budú dokonca dostať vhodne retro uniformy staromódnych námorníckych nohavíc s 13 tlačidlami a žlto-biele pruhované košele. Hádam, že všetci budú mať fúzy už.

Ale namiesto dementné kapitán samovražedné prebodávať veľkú bielu veľrybu, dvojčatá Vollmer sú pokyn svojej spolunámořník, že až príde čas, budú radi, ísť cez palubu. "Ak chcete plávať s rybami na večnosť", ako hovorí Van Vollmer. "Chceme, aby stráviť zvyšok svojho života na tejto lodi", Carl dodáva. "Chceme, aby sa hodil cez palubu". Melville, ktorý žil a zomrel v New Yorku nábreží, bude schvaľovať také divoké ctižiadosti.Potom, čo ukončil svoj život ako starnúcej colný inšpektor na základe nábrežiach Manhattan díval sa túžobne na more, veľký spisovateľ zrejme si prial, aby urobil to isté. V skutočnos ti, to je scéna pripomínajúca jeho posledný, elegickým námornej príbeh, Billy Budd, ktorého protagonista končí zasielanej do hlbín: "…vrátiť ma cez fér! / Som ospalý a blatistá buriny o mne krútiť. "

Ale nie všetci sú šťastní o zámeroch Vollmers '. Najmenej jeden člen posádky, Steven, zvolí dvojčatá ako ich prvého dôstojníka, je nejednoznačná o tejto povinnosti. "Van druh privádza ho a on to ako:, Chcem sa naučiť všetko, čo viem, takže keď ma vypísať do mora môžete převzít.'Doufám, že je to len nejaký druh prejavu.Nie je to niečo, čo naozaj chcem myslieť.


"

Nie je ísť ľahko do dobrú noc, ale zúri proti úmrtiu svetle, ako Dylan Thomas odporučil, má dlhú námornú tradíciu. Je to ambície zamerané k moru - najmä v našej zlomeninu súostroví Britských ostrovoch. V C harlesa Dickensa David Copperfield pán Peggotty sa Yarmouth rybár, hovorí jeho brat-in-law pán Barkis keď leží umierajúci: "Ľudia nemôžu zomrieť, pozdĺž pobrežia…s výnimkou, keď príliv je celkom blízko von…Chystá sa s prílivom. Je odliv na pol Arter tri, stojatá voda polovica-an-hodinu.Ak žije, až sa zmení, bude sa držať jeho vlastné do minulosti povodne, a ísť von s ďalším prílivom. "V dnešnej dobe, každý dúfa, že plávať s rybami vo večnosti, bez toho aby sa museli obťažovať plavby do modrého Yonder môže rozhodnúť sa pre pohreb na mori mimo Isle of Wight, v určenom pásme.

Zatiaľ moderný Odyseus sa na zaoceánskej lodi. Bohatí pútnici z určitého veku predali až na zemi žiť na mori v trvalo prenajatých apartmánoch. Trochu zlovestne znejúci spoločnosť s názvom Utopia je ideálny pre tých, ktorí chcú stráviť zvyšok svojho života na slaný, zatiaľ čo americkí webové stránky diskutovať o praktické, uvažuje: "Je výletná loď odchod lacnejšie ako pomáhal živobytie?".

< p> Beatrice Muller si to myslel.Po tom, čo jej manžel zomrel na QE2, keď sa plavil z Bombaja v roku 1999, oznámila svoj zámer žiť na linke až do konca svojich dní a zaplatiť mesačnú sumu vo výške 3 500 korún za mesiac. Nanešťastie pre pani Mullerovú prekonala loď; V roku 2008 odišiel do dôchodku. A aj keď starší starší občania naďalej vzdorovali krajine - "Budem naďalej na mori", uviedla vo veku 89 rokov, "Nechcem sa vrátiť do domácnosti" - bohužiaľ , Zdá sa, že skončila v domove dôchodcov v New Jersey. Ako človek, ktorý pláva každý deň v mori, často som to považoval za moje posledné miesto na odpočinok; Že ako Barkis by som mohol byť vytiahnutý s prílivom.Koniec koncov, ja by som nemal byť použitie cenný plochu pozemku, alebo prispievajú k zmene klímy. Znie to skoro idylický. "Plný siah päť otec leží", ako Ariel spieva v Búrku, "jeho kosti sú koralové na mieru", transformovaná "do niečoho bohatej a podivné". Ale potom tipovanie na Betclic som premýšľať o tom, ako osamelý by to mohlo byť, ohrýzali preč plazenie slizké veci kde "veľmi hlboké robil rot", ako ju osudový Ancient Mariner videl. A ja by som naozaj chcel byť recyklovaný homáre, že skončí v potravinovom reťazci? Možno to nie je tak upokojujúce myšlienka po všetkom.

Stávkové kancelárie Betclic